Twee Rotterdammers aangehouden voor fataal schietincident op Westerbeekstraat op oudjaarsdag

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Twee Rotterdammers zijn dinsdag 29 en woensdag 30 maart aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een 31-jarige Rotterdammer. De man kwam op 31 december 2021 om het leven bij een schietpartij op de Westerbeekstraat in Rotterdam.

Op 31 december werd het slachtoffer om 19.20 uur op straat neergeschoten. Hij raakte ernstig gewond. Inspanningen door de gealarmeerde hulpdiensten mochten niet meer baten: de man kwam ter plekke te overlijden.

- Advertisement -

Enkele minuten later brandde op de Langegeer een grijze Opel Corsa uit. De politie vermoedt dat deze gebruikt was als vluchtauto en bewust gedumpt en in brand gestoken is.

Eerder al werden al twee mannen, een 20-jarige Rotterdammer en een 43-jarige Rotterdammer, aangehouden in dit onderzoek. Beide mannen zijn inmiddels op vrije voeten. De 20-jarige man is nog wel verdachte in de zaak.

Nieuwe aanhoudingen
De twee nieuwe verdachten zijn dinsdag- en woensdagochtend aangehouden door de politie. Volgens de politie waren zij betrokken bij de dood van de 31-jarige Rotterdammer, maar worden ze ook verdacht van brandstichting van de auto op de Langegeer.

De 26-jarige en 27-jarige man zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris die heeft besloten dat de mannen twee weken langer vast blijven zitten.

Getuige geweest of andere tips?
Het onderzoek is met deze aanhoudingen niet afgerond, zo laat de politie weten. Heeft u informatie die u nog niet heeft gedeeld, maar wel belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Contacteer de politie via 0900-8844, of laat anoniem uw informatie achter op Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...