Viruswaarheid voorman Willem Engel opgepakt voor schenden schorsende voorwaarden

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – De politie heeft Willem Engel, de voorman van Viruswaarheid opnieuw aangehouden. Engel heeft zich volgens justitie niet gehouden aan de schorsende voorwaarden waardoor hij op vrije voeten kwam.

Engel overtrad de voorwaarde dat hij geen berichten op sociale media zou delen. Echter was hij vrijdag en zaterdag te gast in een online tv-programma Café Weltschmerz, hij zag dat zelf niet als een overtreding omdat het volgens hem ging over persoonlijke accounts.

Het openbaar ministerie heeft Engel vanmorgen opnieuw laten aanhouden. Hoelang hij nu vast zal zitten is niet bekend, een datum voor zijn zaak is nog niet bekend. Willem Engel zat vast omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan onder andere opruiing, oplichting, uitingen met een terroristisch oogmerk, bedreiging en het verspreiden van medische desinformatie. Het OM begon in januari een onderzoek nadat 22.000 mensen een aangifte ondersteunden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd