Drie aanhoudingen na inval in henneploods in Hoek van Holland

Date:

Deel bericht:

Hoek van Holland, Leiden – Op donderdag 24 maart heeft de politie drie mannen aangehouden, na een inval in een loods in Hoek van Holland. In de loods werd een hennepkwekerij gerund. De politie heeft dit vandaag bekend gemaakt.

In december 2021 werd een onderzoek geopend naar een 32-jarige Leidenaar, waarvan het vermoeden bestond dat hij zich bezig hield met de proctie van en handel in verdovende middelen, vuurwapens en witwaspraktijken.

- Advertisement -

De verdenkingen waren dusdanig ernstig dat de man op 24 maart werd gevolgd. Die middag werd gezien dat hij een loods in Hoek van Holland inging met een aantal andere mannen.

Inval
Er werd besloten een inval te doen. Het arrestatieteam heeft die gedaan en heeft drie mannen, waaronder de verdachte Leidenaar, ingerekend. In de loods werd een hennepkwekerij aangetroffen met ruim 650 planten.

Na de aanhoudingen is ook de woning van de Leidenaar, waar onder andere een 50.000 euro en kilo verdovende middelen, een rolex en drie auto’s in beslag zijn genomen.

Voorgeleiding
Naast de Leidenaar zijn nog een 33-jarige man uit Delft en een 39-jarige Hagenaar aangehouden. Zij zijn met een dagvaarding heengezonden. Zij zullen zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden. De Leidse hoofdverdachte in het onderzoek werd op dinsdag 29 maart 2022 voorgeleid aan een rechter-commissaris die zijn voorlopige hechtenis met 14 dagen verlengde. Het onderzoek zal verder worden afgerond.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Voorbereidingen voor Port Defender in volle gang Koningin Emmaboulevard Hoek van Holland

Hoek van Holland - De voorbereidingen voor de de grote anti-terreuroefening Port Defender van volgende week (15-17 april)...

Basisschool jongen wurgt 7 tot 9 konijnen en cavia’s op kinderboerderij

Hoek van Holland - Op een kinderboerderij zijn door een kind van de basisschool leeftijd zeker zeven tot...

Explosie vernielt ruiten van pand Rechtestraat Hoek van Holland

Hoek van Holland - Bij een pand aan de Rechtestraat in Hoek van Holland heeft afgelopen nacht een...

Gewonde na steekpartij Badweg Hoek van Holland

Hoek van Holland - Bij het metrostation van Hoek van Holland strand heeft in de nacht van zaterdag...