15 maanden celstraf geëist tegen Rotterdammer met heroïnehuis

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een 28-jarige verdachte uit Rotterdam heeft vandaag vijftien maanden celstraf tegen zich horen eisen. De Rotterdammer wordt verdacht van drugsbezit, -productie, -handel en witwaspraktijken.

De wijkagent had al meerdere anonieme tips ontvangen over de woning aan de C.P. Tielestraat. Daarom besloot hij op zaterdag 4 september 2021 poolshoogte te nemen bij het huis.

- Advertisement -

De tips bleken inderdaad te kloppen, want bij het openen van de deur zag de agent al snel voorwerpen die passen bij het produceren van drugs. Naast de voorwerpen en 13 kilo heroïne, werd ook een grote hoeveelheid aan spullen voor versnijding aangetroffen in de woning.

Verklaring
De verdachte die in het pand werd aangehouden, verklaarde dat hij net terug was van vakantie en dat hij in de woning was om geld op te halen wat hij aan een vriend zou hebben geleend.

De officier van justitie twijfelt aan deze verklaring. Uit het onderzoek – onder andere aan zijn telefoon – zou blijken dat het aannemelijk is dat de verdachte zich bezig hield met drugsactiviteiten.

Witwassen
De officier van justitie verdenkt de verdachte ook van witwassen. Zo denkt het OM dat de verdachte met zijn verdiensten van het produceren van drugs onder andere een Rolex heeft gekocht van zo’n 9.000 euro. “De verdachte had geen euro op zijn rekening staan, maar leidde door zijn financiële gewin een leven waar andere mensen alleen maar over kunnen dromen,” zei de officier van justitie vandaag ter zitting.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Landelijk Meldpunt Internetoplichting waarschuwt voor malafide webwinkels in aanloop naar feestdagen

Nederland - De politie ontvangt steeds meer aangiftes en meldingen over malafide webwinkels. Aankoopfraude is inmiddels zelfs de...

Moordverdachte Bretley D. aangehouden in Amsterdam

De politie heeft de van moord verdachte 24-jarige Bretley D. opgepakt in Amsterdam. De politie was naar de...

Instappen Amsterdam-Oost en Arnhem in zoektocht naar Bretly Dorder

Rotterdam - Het aantal tips dat bij de politie binnenkomt, blijft oplopen. Elke tip wordt bekeken, onderzocht en...

Twee auto’s beschadigd nadat boom omvalt Dorpsweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Dorpsweg in Rotterdam-Charlois is zaterdagochtend rond 11.29 uur een boom omgevallen door de harde...