Verdachten rijden meermaals in op agenten en gooien drugs in zee

Date:

Deel bericht:

Katwijk – De politie heeft maandagmiddag 4 april twee verdachten aangehouden na een wilde achtervolging door Katwijk. Niemand raakte gewond, wel raakte een politieauto zwaar beschadigd.

Rond kwart over vijf in de middag reden de verdachten over de Wassenaarseweg toen hun kenteken een ANPR-hit opleverde bij de agenten. Een ANPR-hit is een melding als het kenteken bekend staat in het politiesysteem voor allerlei redenen. Ditmaal stond genoteerd dat de auto betrokken is geweest bij drugsdeals.

- Advertisement -

Wilde achtervolging
Agenten gaven een stopteken, maar dit werd genegeerd. Wat volgde was een achtervolging met zeer gevaarlijk rijgedrag. Op de Groen van Prinstererweg reden de verdachten in op een agent, die maar net de tegemoetkomende auto kon ontwijken. De achtervolging ging verder richting de Noordduinseweg, waar de verdachten inreden op een politieauto.

Met de beide auto’s in puin vluchtten de verdachten te voet verder. De bestuurder nam de benen richting zee, waar hij spullen in het water gooide. Hij werd niet veel later aangehouden, net als de bijrijder. De bestuurder is een 23-jarige man uit Noordwijk, de bijrijder een 20-jarige man uit Leiden.

Drugs
Agenten wisten spullen uit zee te vissen. Dit bleken verdovende middelen. Om wat voor middelen het precies gaat en hoeveel, is niet bekend gemaakt.

De politieauto was, net als de auto van de verdachten, zo zwaar beschadigd dat een berger deze moest afvoeren. Een agent heeft aangifte gedaan van poging doodslag.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Overleden persoon gevonden op strand tussen Katwijk en Wassenaar

Katwijk - Woensdagmorgen is op het strand tussen Katwijk en Wassenaar een overleden persoon aangetroffen. Het zou mogelijk...

Politie zoekt getuigen van explosie bij woning Blekerij Katwijk

Katwijk - Bij een voordeur van een woning aan de Blekerij is brand ontstaan na een explosie donderdagnacht...

Politie arresteert 18-jarige man uit Katwijk voor dodelijke schietpartij Talmastraat

Katwijk - De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige man uit Katwijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de...

22-jarige slachtoffers schietpartij Talmastraat Katwijk alsnog overleden

Katwijk - Het 22-jarige slachtoffer van het schietincident aan de Talmastraat in Katwijk is zondag 28 mei overleden...