Zoetermeerder voor de rechter na verkoop vuurwapen aan undercover agenten

Date:

Share post:

- Advertisement -

Zoetermeer – Donderdag 7 april hoorde een 36-jarige man uit Zoetermeer 66 maanden celstraf tegen zich eisen. De man stond terecht voor bezit en handel van vuurwapens, maar ook werd een wietkwekerij aangetroffen bij verder onderzoek.

De verdachte kwam in beeld bij de politie toen agenten op social media een berichtje zagen, waarin een vuurwapen te koop werd aangeboden. Rechercheurs deden zich voor als kapers en maakten een afspraak.

Bij de afspraak verscheen de 36-jarige Zoetermeerder samen met zijn broer. De man accepteerde de 2.500 euro van de rechercheurs voor de verkoop, waarop hij vervolgens wel aangehouden. Bij fouillering bleek de Zoetermeer nog een illegaal vuurwapen op zak te hebben.

Huiszoeking
Na de arrestatie werd de woning van de man ook doorzocht. Daar werden nog eens een revolver, drie semi-automatische pistolen, een gasrevolver, munitie en onderdelen van vuurwapens aangetroffen.

Ook troffen de agenten twee kweektenten aan en een vuilniszak met resten van wietplanten.

De man heeft een bekentenis afgelegd. Hierin verklaarde hij dat de verkoop van vuurwapens een hobby van hem was. Achteraf gezien ‘een beetje dom’, zo erkende hij tijdens het verhoor. Zijn broer zou van niets hebben geweten, aldus de man.

Strafeis
De officier van justitie eiste 66 maanden cel tegen de Zoetermeerder. De uitspraak is over twee weken.

- Advertisement -

Gerelateerd