zaterdag, mei 21, 2022
14 C
Rotterdam
zaterdag 21 mei 2022

Grote rookwolk boven Botlek door fakkelen bij Lyondell Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Bij het bedrijf Lyondell in Rotterdam is dinsdagmiddag een verstoring ontstaan in vermoedelijk een productieproces. Als gevolg hiervan moest er een restproduct worden afgefakkeld. Een grote zwarte rookwolk is tot ver in de omgeving te zien.

Uit de schoorsteenpijp komen flinke vlammen vrij. Wat er precies aan de hand is, is nog niet bekend. Affakkelen gebeurd wanneer de druk in een fabriek te groot is. Overige stoffen die niet kunnen worden opgeslagen worden vervolgens verbrand. Dit doen bedrijven als veiligheidsmaatregel. Fakkelen brengt over het algemeen geen gezondheidsrisico’s met zich mee.

Het blijkt te gaan om het bedrijf Lyondell in plaats van Air products


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,212VolgersVolg
- advertentie -