Grote brand in schroot bij bedrijf Quebecstraat Rotterdam Botlek (video)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De grote brand op het terrein van het metaalrecyclingbedrijf E.M.R in de Rotterdamse Botlek is onder controle. De brand brak woensdagavond rond 22.30 uur uit en ging gepaard met een enorme rookontwikkeling.

Die rookontwikkeling zorgde voor stankoverlast in Vlaardingen, Schiedam en zelfs in Berkel en Rodenrijs. De veiligheidsregio besloot om rond 00.30 uur een NL-alert uit te sturen. Ontvangers van het NL-alert werden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

- Advertisement -

De brandweer schaalde op naar grote brand, er werd GRIP 2 afgegeven om het incident ter plekke goed te kunnen coördineren. Meetploegen van de brandweer zijn heel de nacht in de weer geweest om te meten voor gevaarlijke stoffen. Er zijn bij de metingen bijzondere waardes gemeten.

Het blussen van de brand was enorm lastig. Omdat de brand was ontstaan in een schroothoop met 40 duizend ton staal was de brandhaard moeilijk te bereiken. Met graafmachines is de hoop uit elkaar getrokken en nat gemaakt. De brandweer kreeg voor de bluswatervoorziening hulp van meerdere schuimblusvoertuigen, ook werd de havendienst met blusboten ingezet.

Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. Vermoedelijk is isolatiemateriaal gaan smeulen, maar het kunnen ook lithium batterijen zijn geweest. Hier wordt door brandonderzoek naar gekeken. Het is de derde keer in vier jaar dat er brand woedde op het terrein.

Beeld: Colin van Drielen (Ingezonden via Tiplijn)

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...