Grote brand in schroot bij bedrijf Quebecstraat Rotterdam Botlek (video)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De grote brand op het terrein van het metaalrecyclingbedrijf E.M.R in de Rotterdamse Botlek is onder controle. De brand brak woensdagavond rond 22.30 uur uit en ging gepaard met een enorme rookontwikkeling.

Die rookontwikkeling zorgde voor stankoverlast in Vlaardingen, Schiedam en zelfs in Berkel en Rodenrijs. De veiligheidsregio besloot om rond 00.30 uur een NL-alert uit te sturen. Ontvangers van het NL-alert werden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

- Advertisement -

De brandweer schaalde op naar grote brand, er werd GRIP 2 afgegeven om het incident ter plekke goed te kunnen coördineren. Meetploegen van de brandweer zijn heel de nacht in de weer geweest om te meten voor gevaarlijke stoffen. Er zijn bij de metingen bijzondere waardes gemeten.

Het blussen van de brand was enorm lastig. Omdat de brand was ontstaan in een schroothoop met 40 duizend ton staal was de brandhaard moeilijk te bereiken. Met graafmachines is de hoop uit elkaar getrokken en nat gemaakt. De brandweer kreeg voor de bluswatervoorziening hulp van meerdere schuimblusvoertuigen, ook werd de havendienst met blusboten ingezet.

Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. Vermoedelijk is isolatiemateriaal gaan smeulen, maar het kunnen ook lithium batterijen zijn geweest. Hier wordt door brandonderzoek naar gekeken. Het is de derde keer in vier jaar dat er brand woedde op het terrein.

Beeld: Colin van Drielen (Ingezonden via Tiplijn)

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Vrouw (58) raakt gewond achterin politiebus tijdens transport naar politiebureau

Rotterdam - Een 58-jarige vrouw is woensdagavond gewond geraakt nadat zij na haar aanhouding met een politiebus naar...

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...

Cocaïne ter waarde van ruim 2 miljoen euro onderschept in Rotterdamse haven

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april heeft de Douane dertig kilo cocaïne onderschept...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...