zaterdag, mei 21, 2022
12.4 C
Rotterdam
zaterdag 21 mei 2022

Grote brand in schroot bij bedrijf Quebecstraat Rotterdam Botlek (video)

- advertentie -

Rotterdam – De grote brand op het terrein van het metaalrecyclingbedrijf E.M.R in de Rotterdamse Botlek is onder controle. De brand brak woensdagavond rond 22.30 uur uit en ging gepaard met een enorme rookontwikkeling.

Die rookontwikkeling zorgde voor stankoverlast in Vlaardingen, Schiedam en zelfs in Berkel en Rodenrijs. De veiligheidsregio besloot om rond 00.30 uur een NL-alert uit te sturen. Ontvangers van het NL-alert werden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweer schaalde op naar grote brand, er werd GRIP 2 afgegeven om het incident ter plekke goed te kunnen coördineren. Meetploegen van de brandweer zijn heel de nacht in de weer geweest om te meten voor gevaarlijke stoffen. Er zijn bij de metingen bijzondere waardes gemeten.

Het blussen van de brand was enorm lastig. Omdat de brand was ontstaan in een schroothoop met 40 duizend ton staal was de brandhaard moeilijk te bereiken. Met graafmachines is de hoop uit elkaar getrokken en nat gemaakt. De brandweer kreeg voor de bluswatervoorziening hulp van meerdere schuimblusvoertuigen, ook werd de havendienst met blusboten ingezet.

Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. Vermoedelijk is isolatiemateriaal gaan smeulen, maar het kunnen ook lithium batterijen zijn geweest. Hier wordt door brandonderzoek naar gekeken. Het is de derde keer in vier jaar dat er brand woedde op het terrein.

Beeld: Colin van Drielen (Ingezonden via Tiplijn)

 


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,211VolgersVolg
- advertentie -