zaterdag, mei 21, 2022
12.4 C
Rotterdam
zaterdag 21 mei 2022

Binnenvaartschip gekapseisd op Nieuwe Waterweg Rotterdam (video)

- advertentie -

Rotterdam – Een binnenvaartschip is donderdagavond door een nog onbekende oorzaak gekapseisd. Het ongeluk gebeurde op de Nieuwe Waterweg vlak voor de Maeslantkering. Het schip kwam overdwars in het water te liggen. Één opvarende kon uit het water worden gehaald, naar de ander wordt nog gezocht.

Brandweerduiker maakten een zoekslag rond het schip maar troffen de persoon niet aan. Inmiddels heeft een private partij het duiken overgenomen, zij voeren toevallig op een ander schip langs het gekantelde schip en hadden deze ook gestabiliseerd. De duikers van het bedrijf zijn gespecialiseerd in open water duiken en kunnen gericht zoeken in kleine ruimtes van schepen.

Hoe het kon gebeuren dat het schip ondersteboven terecht kwam is niet bekend. Er wordt een plan gemaakt om het schip te bergen. Het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurd, omdat de vaarweg in de Nieuwe Waterweg ernstig wordt geblokkeerd.

Foto’s: Daniel Bosch, Martijn de Bruijn en Remco Gerritsen


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,211VolgersVolg
- advertentie -