Automobiliste belandt ondersteboven met auto te water in Zoetermeer

Date:

Share post:

- Advertisement -

Zoetermeer – Maandagavond 18 april hebben hulpdiensten een vrouw bevrijd uit haar auto die ondersteboven in een sloot belandde langs de Leidschendamseweg.

De vrouw reed op een onverlicht stuk weg in het nieuwe natuurgebied, de Nieuwe Driemanspolder, toen zij door onbekende reden van de weg reed en ondersteboven in de sloot belandde.

Als eerste reactie belde de jongevrouw haar ouders die daarop 112 belden. In eerste instantie was er onduidelijkheid over de exacte locatie en reden de hulpdiensten naar de provinciale weg N206 tussen Zoetermeer en Leiden. Toen bleek dat de auto toch elders lag, haastten de hulpdiensten zich daarheen.

Ondiepe sloot
Het was een immens geluk voor de automobilist dat de sloot niet dusdanig diep bleek dat de auto gedeeltelijk boven water bleef. Brandweerlieden hebben met gereedschap de vrouw uit haar auto kunnen bevrijden en op het droge gebracht.

Eenmaal op de kade werd ze op een brancard gelegd en via een ladder naar de andere kant van het water gebracht. Na een controle in de ambulance is ze voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

De auto is door de brandweer uit het water getakeld en is vervolgens door een berger geborgen.

- Advertisement -

Gerelateerd