Defensie en politie oefenen hele week in het Rotterdamse Havengebied

Date:

Share post:

Deze week vindt er een grote gezamenlijke oefening plaats met de politie en defensie. De oefening, genaamd Port Defender, vindt plaats tussen 19 en 22 april.

Het is inmiddels de vierde keer dat de oefening plaatsvindt en is dit jaar uitgebreid met verschillende scenario’s. Aan de oefening doen verschillende diensten mee: De koninklijke Marine, Koninkrijke Luchtmacht, Dienst Speciale Interventies (DSI), de Kustwacht, het Havenbedrijf Rotterdam, de politie-eenheid Rotterdam en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Bij de oefening doen ook figuranten mee en wordt er gebruik gemaakt van oefenmunitie. Er wordt in de haven geoefend maar ook op de Noordzee.

- Advertisement -

Vandaag werd er met een aantal eenheden van de DSI en de Marine geoefend op de Noordzee. Een grote politiehelikopter was hiervoor geland aan de Koningin Emmaboulevard in Hoek van Holland. Deze trok veel bekijks.

- Advertisement -

Gerelateerd