Duizenden mensen rijden met ongeldig verklaard rijbewijs

Date:

Deel bericht:

In Nederland rijden nog duizenden automobilisten rond waarvan het rijbewijs ongeldig is verklaard, dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Het gaat om mensen waarvan het rijbewijs ongeldig is verklaard en deze nooit hebben het opgestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

Vorig jaar werden er door het CBR ruim 10.000 rijbewijzen ongeldig verklaard, 4240 rijbewijzen zijn nooit ingeleverd. De politie doet er alles aan om deze sporen op te sporen. Er worden regelmatig grootschalige verkeerscontroles georganiseerd, ook worden de kentekens van deze personen bijvoorbeeld in het ANPR-systeem opgenomen. Vorig jaar werden door agenten 5000 mensen opgepakt die reden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

- Advertisement -

Het CBR kan rijbewijzen ongeldig verklaren als er wordt getwijfeld aan de rijvaardigheid van deze mensen. Bijvoorbeeld als ze extreem te hard hebben gereden, maar ook als ze onder invloed van verdovende middelen hebben gereden. Overige opties zijn mensen die bijvoorbeeld door dementie niet meer in staat worden geacht om veilig te rijden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Oud drugslab ontdekt in leegstaande telecomwinkel Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een leegstaande Telecom winkel aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vrijdagmiddag een chemische lucht...

Politievoertuigen vast in modderig weiland Woudweg Vlaardingen

Vlaardingen - In een weiland aan de Woudweg in Vlaardingen zijn vanmiddag rond 15.20 uur twee politievoertuigen vast...

Automobilisten rijden over de stoep tussen voetgangers door tijdens brand Winkelcentrum Zuidplein Rotterdam

Rotterdam - De brandweer is vanmiddag rond 13.33 uur enige tijd bezig geweest na een melding van een...

Veel schade na woningbrand Bas Jungeriusstraat Rotterdam

Rotterdam - Op de Bas Jungiriusstraat in Rotterdam-Tarwewijk is zondagmiddag rond 12.52 uur brand uitgebroken in een woning....