vrijdag, mei 20, 2022
13.1 C
Rotterdam
vrijdag 20 mei 2022

Duizenden mensen rijden met ongeldig verklaard rijbewijs

- advertentie -

In Nederland rijden nog duizenden automobilisten rond waarvan het rijbewijs ongeldig is verklaard, dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Het gaat om mensen waarvan het rijbewijs ongeldig is verklaard en deze nooit hebben het opgestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

Vorig jaar werden er door het CBR ruim 10.000 rijbewijzen ongeldig verklaard, 4240 rijbewijzen zijn nooit ingeleverd. De politie doet er alles aan om deze sporen op te sporen. Er worden regelmatig grootschalige verkeerscontroles georganiseerd, ook worden de kentekens van deze personen bijvoorbeeld in het ANPR-systeem opgenomen. Vorig jaar werden door agenten 5000 mensen opgepakt die reden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Het CBR kan rijbewijzen ongeldig verklaren als er wordt getwijfeld aan de rijvaardigheid van deze mensen. Bijvoorbeeld als ze extreem te hard hebben gereden, maar ook als ze onder invloed van verdovende middelen hebben gereden. Overige opties zijn mensen die bijvoorbeeld door dementie niet meer in staat worden geacht om veilig te rijden.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,209VolgersVolg
- advertentie -