Gewonden na tweede gasexplosie in flat Weegschaal Bilthoven (GRIP 1)

Date:

Deel bericht:

Bilthoven – Bij een tweede gasexplosie zijn donderdagmorgen rond 11.15 uur meerdere personen gewond geraakt. In het flatgebouw aan de Weegschaal in Bilthoven had eerder op de ochtend al een gasexplosie plaatsgevonden, daarbij werd een deel van de gevel vernield.

Vrees voor slachtoffers

- Advertisement -

Bij de tweede explosie vielen er meerdere gewonden, het is nog niet bekend of er brandweerpersoneel gewond is geraakt. Een woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht laat aan ons weten dat bij de tweede gasexplosie veel schade is ontstaan. Een deel van de flat is compleet ingestort. Er wordt gevreesd voor meerdere slachtoffers, vermoedelijk ook onder het personeel van de hulpverleners.

Een traumahelikopter is opgeroepen om ambulancepersoneel bij te staan. Hoe ernstig de verwondingen zijn is nog niet bekend. Een speciaal team voor instortingen is opgeroepen om het flatgebouw van binnen te gaan controleren.

Stedin is sinds vanmorgen al bezig om het lek te dichten, wat er precies is misgegaan waardoor de tweede explosie ontstond is nog niet bekend.Het flatgebouw was al deels ontruimd door de hulpverleners.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd