Zoetermeerder (29) aangehouden voor opblazen brievenbussen

Date:

Share post:

- Advertisement -

Regio – In de nacht van woensdag op donderdag zijn bewoners in Den Haag en Voorburg opgeschrikt toen hun brievenbussen werden opgeblazen. Een 29-jarige man uit Zoetermeer is aangehouden.

De explosies vonden plaats in de Haagse Merwedestraat en de Voorburgse Spinozalaan en Burgemeester Feithplein. Met zwaar vuurwerk werden brievenbussen opgeblazen. De schade is fors.

Getuigen zagen een auto op hoge snelheid wegrijden en noteerden het kenteken. Agenten reden naar het huis van de kentekenhouder en zagen de auto rijden.

Aanhouding
Agenten gaven een stopteken waar de man in eerste instantie gehoor aan gaf. Toen hij de auto tot stilstand had gebracht, stapte hij uit en ging er te voet vandoor. Ver kwam de man niet en kon snel – ondanks dat hij zich verzette – ingerekend worden.

De man bleek onder invloed te verkeren, maar weigerde verdere medewerking aan onderzoek in de vorm van een bloed- of blaastest. Ook had de Zoetermeerder geen geldig rijbewijs.

Ruzie met vrienden
De politie onderzoekt de ontploffingen verder. Zij vermoeden momenteel dat een ruzie binnen een vriendengroep van de verdachte de aanleiding is.

- Advertisement -

Gerelateerd