Zeer grote brand in nieuwbouwwoningen Amnesty Internationallaan Hellevoetsluis (video)

Date:

Share post:

Hellevoetsluis – Een grote brand heeft zondagmiddag voor veel schade gezorgd in een nieuwbouwcomplex aan de Amnesty Internationallaan in Hellevoetsluis. Waar de brandweer in eerste instantie werd gealarmeerd voor een containerbrand, bleek er sprake te zijn van een flinke brand op de onderste verdieping.

- Advertisement -

Bij aankomst kwamen er grote zwarte rookwolken uit het pand. Al snel werd duidelijk dat het niet om alleen een containerbrand ging, isolatiemateriaal was ook gaan branden en zorgde voor de vele rookontwikkeling. De brandweer besloot om een NL-alert uit te sturen om ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweer schaalde op naar zeer grote brand GRIP 1 om voldoende slagkracht en materieel ter plaatse te krijgen. Het blussen werd bemoeilijkt vanwege de beperkte bluswatervoorziening. Met een speciaal watertransport is van verderop water gehaald.

Om in het pand goed te kunnen kijken is er een blusrobot ingezet. Deze heeft binnen een verkenning gedaan om te kijken waar de brandhaard precies bevond. Na ongeveer een uur was het grootste gedeelte geblust. Het nablussen heeft enkele uren in beslag genomen.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De politie doet samen met de brandweer onderzoek naar de toedracht. Hoe groot de schade aan het complex is, is nog niet bekend.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd