Zeer grote brand portiekflat Troelstraweg Dordrecht

Date:

Share post:

- Advertisement -

Dordrecht – Op het dak van een portiekflat aan de Troelstraweg in Dordrecht heeft dinsdagavond een grote uitslaande brand gewoed. De brand ontstond op een balkon op de bovenste etage en sloeg over naar het dak van het gebouw.

Binnen korte tijd greep het vuur snel om zich heen en stond het dak van links naar rechts in de brand. De brandweer schaalde ter plekke op naar zeer grote brand om met voldoende mankracht en water de brand te kunnen blussen.

Vanwege de brand werd het gehele flatgebouw ontruimd. Om dit goed te kunnen doen is er GRIP 1 gemaakt. Dat houdt in dat alle hulpdiensten ter plekke bij elkaar komen en vanaf daar ook de regie hebben over het incident. De brandweer waarschuwde omwonenden om bij overlast ramen en deuren gesloten te houden.

Volgens de eerste berichten zou er mogelijk een brand zijn ontstaan in een frituurpan. Deze zou op het balkon zijn gezet, en de mogelijk geprobeerd te blussen met water. Wat er en vet is geen goed combinatie waardoor er een gigantische steekvlam ontstaan, hierdoor is de dakbedekking van het gebouw gaan branden. Dit is echter nog niet bevestigd door de brandweer.

Foto’s: Ingezonden via Tiplijn

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd