zaterdag, mei 21, 2022
12.4 C
Rotterdam
zaterdag 21 mei 2022

30.000 euro boete voor dodelijk bedrijfsongeval in Moerkapelle

- advertentie -

Moerkapelle – Een las- en constructiebedrijf in Moerkapelle heeft een strafbeschikking van 30.000 euro opgelegd gekregen. Op 4 december 2019 overleed een 28-jarige werknemer van het bedrijf nadat een zwaar metalen frame bovenop hem was gevallen.

De Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) startte een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daaruit is gebleken dat het bedrijf de Arbeidsomstandighedenwet niet heeft nageleefd. Dit leidde tot het overlijden van de 28-jarige man uit Waddinxveen.

Het bedrijf heeft vanaf het begin van het onderzoek volledige medewerking verleend en verantwoordelijkheid genomen voor het ongeval. Bovendien zijn de benodigde lessen getrokken en passende maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.

Daarnaast heeft het OM meegewogen dat door het bedrijf goed contact is onderhouden met de nabestaanden van het slachtoffer. Tot slot is het voor de beslissing van het OM van belang geweest dat het bedrijf een blanco strafblad had. Het bedrijf kreeg 30.000 euro boete, ook maakt het bedrijf een schadevergoeding over naar de nabestaanden van de man.

 

 


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,211VolgersVolg
- advertentie -