Onderwaterdrone ingezet na vondst van fiets Hekelingseweg Hekelingen

Date:

Share post:

- Advertisement -

Hekelingen – Vanmiddag rond 5 uur zijn de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar de Hekelingseweg. Hier hadden voorbijgangers een fiets langs de waterkant zien liggen, zonder iemand erbij. De brandweer heeft met duikers de sloot doorzocht, terwijl de politie de fiets onderzocht.

Ook werd er gebruik gemaakt van een onderwaterdrone. In 2014 begon dit idee van een brandweerman en afgelopen februari is een pilot gestart. Op dit moment heeft kazerne Spijkenisse zo’n drone. Later moeten ook de kazernes Schiedam en Slotlaan (Capelle a/d IJssel) mee gaan doen met de pilot. De drone maakt gebruik van sonar, en kan zo beelden maken. De drone moet zo het werk van de duikers veiliger maken en ervoor zorgen dat een mogelijke drenkeling snel kan worden gevonden en gered.

Na een zoektocht in de sloot kwam er een jongen met zijn moeder aanlopen die bekend maakten dat het de fiets was van de jongen. Hij had zijn fiets daar neergelegd, en zelfs op slot gezet, waarna hij ging vissen. Toen hij opeens heel veel hulpdiensten zag belde hij van schrik zijn moeder, die ook kwam kijken. Toen het bleek dat de fiets van de jongen was konden de hulpdiensten weer inpakken en konden retour.

- Advertisement -

Gerelateerd