Justitie eist 22 jaar cel tegen verdachte dodelijke schietpartij Clazina Kouwenbergzoom Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het openbaar ministerie heeft 22 jaar celstraf geëist tegen de verdachten van de schietpartij waarbij de 58-jarige Rotterdammer Cevat Bozdag om het leven kwamen. Het slachtoffer werd op 5 juni van dichtbij onder vuur genomen en stierf ter plekke aan zijn verwondingen.

Het OM verklaarde afgelopen maandag in de rechtbank dat de Amsterdammers Redouan O. (36) en Sungur C. (33) in de weken ervoor al dertien keer waren langsgeweest om het slachtoffer en zijn woning te verkennen. Dit zouden ze hebben gedaan om de moordaanslag succesvol uit te kunnen voeren.

- Advertisement -

Vermoord van dichtbij

Het slachtoffer loopt op 5 juni rond 22.15 uur nietsvermoedend samen met zijn vrouw over de Clazina Kouwenbergzoom in Rotterdam-Prinsenland. Volgens het OM wachtten op dat moment de verdachten in een grijze Toyota het slachtoffer op. Het slachtoffer was net vertrokken vanaf zijn woning aan de Dirkje Goedhartstraat.

De verdachten rijden na het passeren van het slachtoffer achter hem aan. Even verderop stopt de Toyota en springt de bijrijder eruit. Cevat Bozdag wordt voor de ogen van zijn vrouw met een machinegeweer doorzeefd. Het slachtoffer was op slag dood. De recherche vindt uiteindelijk 25 hulzen terug.

Auto uitgebrand

Enkele minuten na de schietpartij wordt er op de Akkerwinde in Capelle aan den IJssel een autobrand gemeld. Het blijkt te gaan om de Toyota die was gebruikt bij de schietpartij. Deze is door de schutters gedumpt en in brand gestoken. De auto brandt volledig uit. De politie vermoedt dat het tweetal daar is overgestapt in een andere auto.

De recherche onderzoekt met spoed de hulzen. Daarop wordt DNA van de verdachten aangetroffen. Al snel werd bekend dat de Amsterdammer Redouan O. als verdachte wordt aangemerkt. Hij wordt in september aangehouden.

Sluitend bewijs gevonden

De politie heeft in het overgrote deel van de zaak vooral over camerabeelden kunnen beschikken. Er zijn beelden vanuit Amsterdam waarop de verdachten stelselmatig zijn te zien. Ook het vertrekken en weer terug komen na de liquidatie is te volgen. De auto die gebruikt zou zijn als vluchtauto bleek gehuurd te zijn door Sungur C. (33). Van deze voertuigen werden de GPS-trackers uitgelezen.

Ook heeft de politie op de telefoons van de verdachten versleutelde berichten gekraakt. Hieruit bleekt dat er veelvuldig contact is geweest over het vermoorden van het slachtoffer. Justitie vermoedt dat dit gesprek met de opdrachtgever is geweest. De identiteit van diegene is echter nooit meer achterhaald.

Verdachten zwijgen

De verdachten hebben tot op de dag vandaag hun betrokkenheid ontkend. Ze beroepen zich bij gerichte vragen op hun zwijgrecht. Ze verklaren dat ze gewoon in de buurt moesten zijn, omdat ze er ook wonen.

Het openbaar ministerie eist 22 jaar cel tegen de verdachten. Redouan O. wordt verdacht als schutter, Sungur C. (33) wordt verdacht als bestuurder van de vluchtwagens. Justitie vindt dat ze beiden even schuldig zijn aan de moord en daarom een even hoge straf verdienen. De rechtbank doet op 30 mei uitspraak.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Voordeur portiek beschadigd na explosie op Generaal Van der Heijdenstraat in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van zondag op maandag 18 maart heeft er een explosie plaatsgevonden bij een...

Dode na steekpartij in woning Brautigamstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Brautigamstraat in Rotterdam-Feijenoord is zaterdagmorgen een man om...

Rotterdam-West kleurt blauw tijdens grootschalige verkeerscontrole

Rotterdam - Voertuigen controleren, overbelaste aanhangers wegen en rijbewijzen bekijken; zomaar een paar onderdelen van de grote verkeersactie...

Vermiste onderhoudsmedewerker na val van boorplatform gevonden in 2e werkhaven Rotterdam

Rotterdam - De zeehavenpolitie heeft vrijdagmiddag het lichaam gevonden van een vermiste man. Het 59-jarige slachtoffer uit Hoogvliet...