OM eist opnieuw 20 jaar celstraf met TBS voor moord op rapper Feis

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van twintig jaar (met aftrek) en TBS geëist tegen Silfano M. voor de moord op Faisal Mssyeh, ook bekend als rapper Feis. Rapper Feis werd tijdens de jaarwisseling van 2018-2019 doodgeschoten.

Silfano wordt verdacht van de moord op rapper Feis in de vroege nieuwjaarsochtend van 2019. De eis in hoger beroep is dezelfde als de straf die M. eerder is opgelegd door de rechtbank in Rotterdam.

- Advertisement -

Gedeeltelijke verklaring
Tot voorheen heeft M. zich bij de politie alleen op zijn zwijgrecht beroepen en tijdens de zitting alleen verklaard dat hij in hetzelfde café was als Feis. Tijdens het hoger beroep kwam M. alsnog met een gedeeltelijke verklaring die er, volgens de advocaat–generaal, op neerkomt dat hij “eigenlijk niet anders kon dan schieten.”

Uit de diverse verklaringen die tijdens het hoger beroep ter sprake kwamen, komt echter volgens het OM een heel ander beeld naar voren. De advocaat-generaal: “Uit al deze verklaringen volgt een heel ander beeld dan wat M. heeft willen schetsen. Er is, buiten de ongeloofwaardige verklaringen van M. (en één van zijn vrienden), geen enkel onafhankelijk aanknopingspunt voor te vinden. Gezien de verklaringen van de getuigen, heeft M. zonder aanleiding en van korte afstand gericht op Faisal en Bilal geschoten.”

Ook schieten op agent volgens OM bewezen
Ook het schieten op een agent in zijn auto in Schiedam is volgens het OM wettig en overtuigend bewezen, onder meer op basis van telefoongegevens en DNA dat is gevonden in de auto van waaruit is geschoten.

Het hof in Den Haag doet uitspraak op 31 mei.

- Advertisement -

Gerelateerd