Politie houdt 72 relschoppers aan na verloren Feyenoord wedstrijd

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft woensdagavond na het verlies van Feyenoord 72 relschoppers aangehouden. Duizenden Feyenoord supporters trokken woensdagmiddag- en avond naar de Kuip, de Erasmusbrug of het Stadhuisplein om naar de finale van de Conference League te kijken.

Na afloop van de wedstrijd vertrokken de echte supporters enigszins teleurgesteld van het verlies naar huis. Deze uitstroom verliep prima totdat een aantal gelegenheid relschoppers toch de confrontatie met de politie op zochten.

Onrustig
- Advertisement -

Na afloop van de finale ontstonden er in het centrum van Rotterdam diverse opstootjes. De politie moest onder andere ingrijpen op het gebied van de Lijnbaan, de Coolsingel en de Kruiskade. Met behulp van de Mobiele Eenheid, politiepaarden en waterwerpers kon de groep worden verdreven. De politie hield daarbij 72 relschoppers aan. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Schade

Door de opstootjes werd er wederom veel schade aangericht door de relschoppers. Fietsen werden op de weggegooid en meerdere winkelruiten sneuvelden. Beelden van onder andere Hart voor de Zorg werden van hun sokkel getrokken en omgegooid. Ook straatmeubilair moest het ontgelden.

Agenten gewond

Relschoppers bekogelden de politie met stenen, fakkels en vuurwerk. Twee agenten raakten door rondvliegende stenen en glaswerk gewond. Ze moesten hiervoor door ambulancepersoneel worden behandeld.

Politie op zoek naar beelden

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De verantwoordelijken voor de ongeregeldheden moeten worden gepakt. Om de identiteit van nog niet aangehouden verdachten te achterhalen, worden camerabeelden veilig gesteld. De politie kan daarbij beelden vanuit het publiek goed gebruiken. Deel de beelden op www.politie.nl/upload en tip via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem melden kan ook.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd