Gewonde na schietpartij bij scholen van Doornenplantsoen Zoetermeer

Date:

Deel bericht:

Zoetermeer – Bij een schietpartij op een parkeerplaats aan het Van Doornenplantsoen is dinsdagmiddag een 17-jarige jongen uit Delft gewond geraakt. Het slachtoffer meldde zichzelf bij het ziekenhuis en werd daar met spoed behandeld aan zijn verwondingen, meldt een woordvoerder van de politie.

Rond half vijf werd er melding gemaakt dat er geschoten was op het parkeerterrein van onder andere het ID College en het MBOrijnland. Een aantal verdachten in het zwart gekleed waren na het schietincident meteen weggerend. Met behulp van onder andere een politiehelikopter is naar hen gezocht.

- Advertisement -

De politie heeft op zowel het parkeerterrein van de school als die van het ziekenhuis onderzoek gedaan. Op het parkeerterrein bij het ziekenhuis werd een tent opgezet. Forensisch medewerkers hebben uren onderzoek verricht.

Update:
Woensdag 1 juni laat de politie weten twee aanhoudingen te hebben verricht. Het gaat om twee mannen (17, 18 jaar oud) uit Den Haag.

Reeks geweldsincidenten
In Zoetermeer is er sprake van een reeks geweldsincidenten. Een jongen werd neergeschoten in een speeltuin, bij een buis ontplofte er vuurwerk, en een woning werd beschoten. Uit onderzoek van het Openbaar Ministerie lijkt het erop dat er een verband is tussen de incidenten, deze zijn mogelijk het gevolg van een ruzie tussen groepen jongeren.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man (45) aangehouden na steekpartij in Zoetermeer, vrouw (38) gewond

Zoetermeer - De politie heeft maandag 23 oktober om 19.40 uur een 45-jarige man uit Zoetermeer aangehouden op...

Grote brand in seniorenflat De Lelienborgh Duitslandlaan Zoetermeer

Zoetermeer - In seniorenflat De Lelienborgh aan de Duitslandlaan in Zoetermeer is donderdagochtend brand uitgebroken. De brand ontstond...

Politie doet onderzoek na aantreffen overleden persoon in Zoetermeer

Zoetermeer - Woensdagochtend 11 oktober is een overleden persoon aangetroffen in het water langs de Vaartdreef in Zoetermeer....

Politie grijpt in bij belemmering ambulancemedewerkers in Zoetermeer

Zoetermeer - Zaterdagavond 12 augustus heeft de politie moeten ingrijpen toen ambulancemedewerkers tijdens een medische noodsituatie werden gehinderd...