woensdag, juli 6, 2022
17.1 C
Rotterdam
woensdag 6 juli 2022

Rotterdamse vrouw aangehouden voor betrokkenheid overval met dodelijke afloop in Berkhout

- advertentie -

Rotterdam, Berkhout – De politie heeft 23 mei een Rotterdamse vrouw (39) aangehouden in het onderzoek naar een woningoverval in Berkhout, waarbij de bewoner om het leven kwam. Dit heeft de politie op 30 mei bekend gemaakt.

Een groep inbrekers had het gemunt op het huis van de Berkhoutse Sjaak Groot. Specifieker: een kluis in de woning. De man zou op die bewuste 14 juni in 2021 niet thuis zijn, maar toen de daders in de woning waren, werden zij toch door de 72-jarige bewoner betrapt.

De man werd neergeschoten. Hij probeerde nog de politie te bellen, maar overleed met de telefoon nog in zijn hand. De moord schokte het Noord-Hollandse plaatsje en er werd tipgeld uitgeloofd voor de tip die naar de daders leidde.

Meerdere verdachten
Het onderzoek leidde naar meerdere verdachten, waarvan één zichzelf nog van het leven beroofde. De politie heeft nu ook een 39-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Ook zij zou een rol hebben gespeeld in de fatale woningoverval, tezamen met verschillende andere overvallen in die regio.

Vrouw blijft verdachte
Na diverse verhoren werd de vrouw op vrijdag 27 mei voorgeleid voor de rechter-commissaris en daarna onder schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld. De 39-jarige Rotterdamse blijft verdachte in deze zaak, zo laat de politie weten.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,237VolgersVolg
- advertentie -