Scholieren in Krimpen aan den IJssel leggen praktisch verkeersexamen af

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Donderdagochtend 2 juni gaf wethouder Anthon Timm het startsein voor het landelijk verkeersexamen in Krimpen aan den IJssel. In totaal legden 258 leerlingen van Krimpense basisscholen het examen af.

De basisschoolleerlingen fietsten een route door de buurt. Op meerdere locaties zitten waarnemers om te kijken of iedereen zich aan de verkeersregels houdt. Bij het slagen, ontvangen ze een officieel verkeersdiploma. Helaas was er één leerling die niet gelijk slaagde.

- Advertisement -

Er waren zowel medewerkers van de politie, handhaving en andere vrijwilligers die een bijdrage leverden aan het examen. Het startschot werd gegeven door de wethouder die maar wat blij is dat de leerlingen leren veilig in het verkeer deel te nemen.

Het verkeersexamen is georganiseerd door de Krimpense afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Na afloop van het examen ontving Freek Bredius een bedankje voor zijn jarenlange inzet voor de organisatie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Fietser zwaargewond na ongeluk Treviso Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Donderdagmiddag 23 mei rond 18.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden.Het ongeval vond...

Twee gewonde na botsing tegen elektriciteitshuisje Raadhuisplein Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Woensdagmiddag 15 mei rond 17.25 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Het ongeluk gebeurde...

Opnieuw drugsvangst in woning Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - De burgemeester van Krimpen aan den IJssel heeft opnieuw op 26 april een...

Kapsalon Esdoornlaan Krimpen aan den IJssel dekmantel voor drugshandel, politie houdt 19-jarige verdachte aan

Krimpen aan den IJssel - Na de ontdekking van drugs en een namaakvuurwapen heeft de burgemeester besloten om...