Vliegtuigje neergestort in Calandkanaal, twee doden Maasvlakte Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een klein vliegtuigje uit Duitsland is zondag neergestort in het Calandkanaal in Rotterdam. Een patrouillevaartuig van de Havendienst vond zondag enkele brokstukken van een vliegtuig. Er werd meteen groot alarm geslagen.

Verschillende hulpdiensten, waaronder de kustwacht, duikers van de brandweer en de KNRM hebben urenlang gezocht op het water ter hoogte van de Pistoolhaven. Er werden steeds meer brokstukken gevonden, waaronder een vleugel van een vliegtuig, documenten, kleding en andere onderdelen. Op de onderdelen was een registratienummer van het vliegtuig aanwezig. Deze is mogelijk afkomstig vanuit Oost – Duitsland en was onderweg naar Frankrijk.

- Advertisement -

In het vliegtuig zouden twee personen hebben gezeten. De kans dat zij nog leven is nihil, de hulpdiensten zijn inmiddels overgegaan tot een bergingsactie in plaats van een reddingsactie. Het vermoeden bestaat dat het vliegtuig is gezonken, het zoeken ernaar is een flinke klus want het kanaal is wel 25 meter diep. Speciale beroepsduikers doen met behulp van een onderwaterdrone onderzoek.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd