Vliegtuigje neergestort in Calandkanaal, twee doden Maasvlakte Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een klein vliegtuigje uit Duitsland is zondag neergestort in het Calandkanaal in Rotterdam. Een patrouillevaartuig van de Havendienst vond zondag enkele brokstukken van een vliegtuig. Er werd meteen groot alarm geslagen.

Verschillende hulpdiensten, waaronder de kustwacht, duikers van de brandweer en de KNRM hebben urenlang gezocht op het water ter hoogte van de Pistoolhaven. Er werden steeds meer brokstukken gevonden, waaronder een vleugel van een vliegtuig, documenten, kleding en andere onderdelen. Op de onderdelen was een registratienummer van het vliegtuig aanwezig. Deze is mogelijk afkomstig vanuit Oost – Duitsland en was onderweg naar Frankrijk.

- Advertisement -

In het vliegtuig zouden twee personen hebben gezeten. De kans dat zij nog leven is nihil, de hulpdiensten zijn inmiddels overgegaan tot een bergingsactie in plaats van een reddingsactie. Het vermoeden bestaat dat het vliegtuig is gezonken, het zoeken ernaar is een flinke klus want het kanaal is wel 25 meter diep. Speciale beroepsduikers doen met behulp van een onderwaterdrone onderzoek.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Waarschuwingsschot gelost op Nassauhaven na vuurwapenmelding op Roentgenstraat in Rotterdam

Rotterdam - Zondagmorgen 14 april hebben agenten hun wapens getrokken na een vuurwapenmelding op de Roentgenstraat. Een agent...

Gewonde na steekpartij Woelwijkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagavond 12 april rond 20.15 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden op de Woelwijkstraat in Rotterdam....

64 bekeuringen tijdens grootschalige verkeerscontrole Franselaan Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 11 april rond 15.00 uur heeft de politie op de Franselaan in Rotterdam een grootscheepse...

Gewonde na steekpartij, politie vindt ook vuurwapen Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij op de Putselaan in Rotterdam is vrijdagavond rond 18.20 uur een persoon gewond...