woensdag, juli 6, 2022
12 C
Rotterdam
woensdag 6 juli 2022

Woningovervaller op Jan Evertsenplaats in Rotterdam gepakt, politie zoekt handlangers

- advertentie -

Rotterdam – Een 28-jarige Rotterdammer is in de vroege ochtend van zondag 5 juni aangehouden, nadat hij op de Jan Evertsenplaats in Rotterdam met drie andere mannen een woning was binnen gedrongen. De andere verdachten wisten te ontkomen. 

Kort na middernacht werd er aangeklopt bij de woning van het slachtoffer. Die zag een man met een tasje voor de deur staan. Hij vertrouwde het niet en belde de politie. Toen er niet werd open gedaan, verschafte de man zichzelf en drie anderen toegang tot de woning door een ruit te breken.

Met vier personen werd de woning doorzocht. Het slachtoffer was op dat moment al via het balkon naar de buren gevlucht. Hij kwam met de schrik vrij. Of er iets buit is gemaakt, is nog niet duidelijk, zo laat de politie weten.

BTGV
Een van de verdachten, de 28-jarige Rotterdammer, verliet de woning en trof de inmiddels gearriveerde politie. Hij zette het op een rennen en gooide in zijn vlucht een vuurwapen weg. Hierop is de man middels een BTGV (benaderings techniek gevaarlijke verdachten) aangehouden. De andere verdachten wisten helaas te ontkomen.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar de drie andere verdachten en vraagt mensen met meer informatie om contact op te nemen.

Heeft u in de nacht van 5 juni rond half één iets op (of in de omgeving van) de Jan Evertsenplaats iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden? De politie vraagt dan contact met ze te zoeken via 0900-8844. Anoniem tips melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,237VolgersVolg
- advertentie -