woensdag, juli 6, 2022
12 C
Rotterdam
woensdag 6 juli 2022

Zoektocht naar neergestort sportvliegtuig in Calandkanaal Rotterdam gaat dinsdag verder

- advertentie -

Het sportvliegtuigje dat zondag is neergestort in het Calandkanaal is nog altijd niet aangetroffen. Ook de twee mensen die in het vliegtuig aanwezig waren zijn nog niet gevonden. De zoekactie wordt dinsdag voortgezet.

Hulpverleners rukten zondagavond in grote getale uit nadat er wrakstukken waren gevonden door een patrouilleboot van de Havendienst. De zoekactie leverde onder andere een stuk van een vliegtuigvleugel en persoonlijke bezittingen op.

Op één van de brokstukken was een registratienummer aanwezig. Hiermee is de herkomst van het toestel achterhaald. Het blijkt te gaan om een vliegtuig dat geregistreerd staat in Spanje, maar vanaf Oost-Duitsland was opgestegen. Het was onderweg naar Frankrijk. Er wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval, het was erg slecht weer zondag aan het eind van de middag. Of dit er ook te maken mee heeft gehad is niet bekend.

Het is moeilijk zoeken naar een wrak wat diep op de bodem ligt. Het Calandkanaal is bij de monding ongeveer 25 meter diep. Alleen speciaal getrainde duikers mogen zoeken naar het wrak. Op het water wordt hiervoor eerst met sonarsystemen gezocht.

De zoektocht naar het wrak gaat op dinsdag weer verder.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,237VolgersVolg
- advertentie -