Spoedeisende hulp IJsselland Ziekenhuis ontruimd na brandlucht Prins Constantijnweg Capelle a/d IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – De spoedeisende hulp en de huisartsenpost van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel zijn in de nacht van maandag op dinsdag ontruimd nadat er een brandlucht werd waargenomen door het personeel. Er waren op dat moment 13 personen, waaronder patiënten en medewerkers aanwezig.

Een aantal patiënten werd tijdelijk in de centrale hal van het ziekenhuis opgevangen. Nog een aantal anderen zijn elders in het ziekenhuis voorzien van een plek. Albert van Wijk voorzitter van de raad van bestuur geeft in een reactie aan dat gelijk na de melding conform de draaiboeken gehandeld is. Dit zorgt ervoor dat de reguliere zorg in het ziekenhuis kan blijven gehandhaafd.

- Advertisement -

De hulpdiensten hebben uit voorzorg groot opgeschaald. Er is GRIP 1 gemaakt en meerdere ambulances en brandweerwagens werden ingezet. De brandweer heeft lang gezocht naar de oorzaak van de brandlucht. Ook werd er korte tijd een soort nevelige rook waargenomen op de afdeling, van rookontwikkeling door brand bleek geen sprake te zijn.

Uiteindelijk werd er de oorzaak in een technische installatie aangetroffen. Van een daadwerkelijke brand bleek geen sprake te zijn.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Forse rookontwikkeling bij brand in hooibalen Burgemeester Van Walsumstraat Mijnsheerenland

Mijnsheerenland - In een weiland aan de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland is zaterdagavond brand uitgebroken in een...