Twee jongens uit Almere aangehouden voor Matchfixing Tweede Divisie

Date:

Deel bericht:

De politie heeft vrijdag twee verdachten van 16 en 17 jaar uit Almere worden aangehouden. Ze hadden spelers uit de landelijke Tweede divisie amateurvoetbal gevraagd om de uitslag van hun wedstrijd te manipuleren.

De politie Rotterdam deed onder leiding van het Functioneel Parket onderzoek en wist al snel de twee verdachten aan te houden. Het totale onderzoek naar matchfixing is nog niet afgerond. Het incident bevestigd het beeld van de politie en het Openbaar Ministerie dat de amateursport ook aantrekkelijk is voor matchfixing.

- Advertisement -

“Het is goed dat de spelers melding hebben gedaan dat ze door een fixer werden benaderd. In samenwerking met de KNVB kon door de politie snel worden opgetreden en zijn de verdachten nog voordat de wedstrijd zou worden gespeeld, aangehouden. In de aanpak van matchfixing kijken we niet alleen naar de hoogste competitie, we weten dat ook juist de hogere amateurklassen aantrekkelijk zijn voor wedstrijdmanipulatie. Dat kunnen we niet laten gebeuren, want het vormt een bedreiging voor de eerlijke sport”, aldus officier van justitie Anne de Leeuw.

Wat is matchfixing?

Matchfixing is een vorm van wedstrijdmanipulatie. Er wordt gesproken van matchfixing als een uitslag of spelelement bepaald wordt door een deelnemer (speler, trainer, scheidsrechter). Sporters kunnen financieel vergoed worden voor het moedwillig verliezen van een wedstrijd of het uitvoeren van een handeling. Ook kunnen zij en anderen die op de hoogte zijn van een gemaakte afspraak met voorkennis gokken. Wanneer iemand (een zogenaamde “fixer”) een sporter betaalt om vals te spelen of een overtreding te maken, spreekt men van omkoping. In gevallen van omkoping, oplichting, belastingfraude, witwassen et cetera, lopen sporters en fixers het gevaar strafrechtelijk vervolgd te worden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Mogelijke inbraak melding leidt tot één aanhouding, politie verricht nader onderzoek Van Adrichemweg Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 14:30 is er een melding binnengekomen op de meldkamer van een mogelijke...

Vrouw (58) raakt gewond achterin politiebus tijdens transport naar politiebureau

Rotterdam - Een 58-jarige vrouw is woensdagavond gewond geraakt nadat zij na haar aanhouding met een politiebus naar...

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...