Man rijdt met graafmachine in op politie

Date:

Deel bericht:

Tilburg – Zondagochtend 19 juni is een man met een graafmachine ingereden op de politie. Pepperspray, de taser en dienstwapens van agenten moesten worden ingezet voordat de verdachte kon worden ingerekend.

Rond 09.00 uur kreeg de politie een melding van iemand in een auto op een parkeerplaats. Een onbekende man zou bezig zijn de autoruit te vernielen.

- Advertisement -

Graafmachine
Terwijl agenten ter plaatse kwamen, rende de dader een nabijgelegen erf op en stapte in een graafmachine. Terwijl de man over het terrein rondreed, probeerden agenten de man aan te roepen. Agenten merkten toen ook op dat de man een mes in zijn hand hield.

Agenten probeerden vervolgens pepperspray te spuiten op de man, maar dit bleek onvoldoende te werken. Toen de man vervolgens met de graafmachine inreed op een politiewagen, losten agenten waarschuwingsschoten. Pas na de inzet van een taser kon de man worden overmeesterd.

Reden nog onduidelijk
De man is overgebracht naar het politiebureau en wordt verhoord. Hoewel de politiewagen is verwoest, bleef verder iedereen ongedeerd. De oorzaak van dit gewelddadige gedrag is niet bekend.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist onder invloed rijdt ruim 200 km/u over snelweg

Regio - Op de snelweg A16 heeft de politie het rijbewijs van een Franse bestuurder ingenomen. Hij reed...

Mogelijk gewapende man dringt basisschool binnen in Oisterwijk

Oisterwijk - In Oisterwijk (Noord-Brabant) is dinsdagochtend 14 november een mogelijk gewapende man een basisschool binnengedrongen. De kinderen...

Vier uithalers opgepakt, één zwaargewonde

Ritthem - Agenten hebben in samenwerking met de Douane en Koninklijke Marechaussee in de nacht van dinsdag 7...

Vrouw (27) overleden na ongeluk met vrachtwagen Biezenmortel

Oisterwijk - Een 27-jarige vrouw is afgelopen nacht om het leven gekomen in Biezenmortel (Gemeente Oisterwijk). De vrouw...