Libanon levert drugssmokkelaars Rotterdamse haven uit aan Nederland

Date:

Deel bericht:

Rotterdam, buitenland – Libanon heeft zaterdag 18 juni twee mannen van 60 en 41 jaar, die worden verdacht van internationale drugshandel, uitgeleverd aan Nederland.

De Nederlanders konden in april worden aangehouden in nauwe samenwerking van het Landelijk Parket, de Landelijke Recherche en de Libanese autoriteiten. Zij zijn vermoedelijk betrokken bij grootschalige internationale cocaïnehandel.

- Advertisement -

De twee mannen zijn met een defensievliegtuig opgehaald en onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee overgebracht naar Nederland.

Invoer cocaïne
De verdenkingen tegen de mannen zijn ontstaan vanwege onderschepte, versleutelde  berichten. De 60-jarige verdachte is vermoedelijke betrokken bij de invoer van 370 kilo cocaïne in 2020. Deze zending raakte vermist en werd uiteindelijk in oktober 2020 in beslag genomen in een supermarkt in Duitsland.

De 41-jarige verdachte wordt in verband gebracht met zendingen van 750 en 840 kilo cocaïne die in 2021 in de havens van Antwerpen en Rotterdam zijn onderschept.

Voorgeleiding
De verdachten worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Die zal beslissen of de mannen langer in voorarrest moeten blijven.

- Advertisement -

Gerelateerd