Duitser beroofd door nep-agenten in Zoetermeer

Date:

Deel bericht:

Zoetermeer – Op dinsdagavond 21 juni is een Duitser beroofd van zijn auto door twee mannen die zich voordeden als agent. De politie is op zoek naar getuigen.

Na een melding trof de politie de bewuste avond rond 22.00 uur een verdwaalde en verdwaasde 35-jarige Duitser aan op de Werner Von Siemensstraat. Hij was beroofd van zijn auto.

- Advertisement -

Folgen, bitte
Het slachtoffer reed rond 19.30 uur op de A12 in zijn zwarte Volkswagen Tiguan met Duits kenteken vanuit Den Haag richting Utrecht. Kort voor afrit 7 (Zoetermeer – Oostweg) reed een grijskleurige personenauto, van het merk Mercedes met een witte kentekenplaat en rode letters, naast de auto van het slachtoffer. De bijrijder van deze grijskleurige auto hield een badge zichtbaar tegen het autoraam en sommeerde het slachtoffer met drukke gebaren om hen te volgen.

Gestopt op vluchtstrook
Kort daarna stopte de grijskleurige auto op de vluchtstrook en het slachtoffer stopte achter deze auto. De bijrijder van de grijze auto stapte direct naast het slachtoffer, op de bijrijdersstoel, in de auto. De bijrijder zei dat hij van de politie was en de grijskleurige auto moest volgen.

Hierop reden beide auto’s, via afslag 7, de Oostweg op, om vervolgens rechtsaf te slaan richting de Werner Von Siemensstraat. Daar parkeerden beide bestuurders de auto’s. Het slachtoffer moest van de mannen uit zijn auto stappen. Vervolgens stapte een van de mannen achter het stuur van de auto van het slachtoffer en reden beide auto’s weg. Het slachtoffer bleef perplex achter.

De verdachten droegen kleding lijkend op uniformen
Van één van de verdachten, de bijrijder, is een signalement beschikbaar. Het betreft een 30- à 40-jarige licht getinte man van ongeveer 1.70 meter lang, met een normaal postuur, kort zwart haar en donkerkleurige ogen.

Beide verdachten droegen dezelfde kleding: een shirt met lange mouwen met gouden symbolen op de schouders en een blauwe broek met zwarte schoenen. De twee verdachten reden in een grijskleurige Mercedes, mogelijk een SUV-type.

Getuigenoproep
De politie zoekt getuigen die dinsdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur iets verdachts hebben gezien of hebben meegemaakt op de snelwegen tussen Den Haag en Zoetermeer.

Of zag u de betrokken personenauto’s rijden en/of stoppen op de vluchtstrook A12 vlak voor afrit 7? Mogelijk zag u beide auto’s de afrit daar nemen? Of zag u iets verdachts in de omgeving van de Werner Von Siemensstraat?

Alle informatie, hoe klein dan ook, is belangrijk voor het politieonderzoek. Neem ook contact op als u beelden heeft van een Dashcam, want die beelden kan de politie leiden naar de verdachten.

Contact opnemen kan via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Grote hoeveelheid drugs gevonden tijdens controle bakwagen in Zoetermeer

Zoetermeer - In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 maart heeft de politie twee personen aangehouden,...

Politie houdt jonge verdachte aan voor zware mishandeling van 9-jarige jongen in Zoetermeer

Zoetermeer - De politie heeft dinsdag 26 maart een 13-jarige jongen uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van zware...

Spelend jongetje (9) in gezicht geslagen in Zoetermeer

Zoetermeer - Zaterdagmiddag 23 maart is een kind tijdens het spelen mishandeld door een man. De politie hoopt...

Auto belandt in sloot langs Oostweg in Zoetermeer

Zoetermeer - Maandag 4 maart is iemand met de auto in een sloot beland langs de Oostweg in...