Drie Rotterdammers aangehouden voor webshopfraude

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft woensdag 22 juni twee mannen en vrouw uit Rotterdam aangehouden op verdenking van online webshop-fraude. Het drietal heeft vermoedelijke voor enkele honderden slachtoffers gezorgd door bij webshops iets te bestellen op iemand anders zijn naam en vervolgens het afleveradres te veranderen.

De politie kwam de oplichters op het spoor doordat een vrouw uit Friesland aangifte had gedaan van oplichting. Zij kwam erachter dat er op haar naam meerdere dozen met onder andere merkschoenen bij een online winkel waren besteld. Deze werden vervolgens afgegeven op afhaalpunten of bij de buren.

- Advertisement -
Achteraf betalen

De vrouw kreeg ook een rekening van het bedrijf dat achteraf betalen mogelijk maakt. Zij kon echter goed verklaren dat ze zelf de schoenen niet had besteld want haar maat zat er niet tussen. De politie nam de aangifte in behandeling en kwam de verdachten uiteindelijk op het spoor. De vrouw hoefde de rekeningen niet te betalen.

Buit van meer dan 100.000 euro 

De twee verdachten die woensdag 22 juni in de ochtend zijn aangehouden in twee woningen in Rotterdam. Het gaat om twee mannen van 21 jaar en een 51-jarige vrouw uit Rotterdam. Zij hebben vermoedelijk voor meer dan 100.000,00 euro buit gemaakt. Ook worden zij verdacht van heling en witwassen. Een van de jongens wilde nog via het balkon te vluchten, maar ook hij zit vast en wordt verhoord.

200 dozen met schoenen en kleding

Bij de doorzoeking vonden agenten ruim tweehonderd dozen met merkschoenen en (designer)kledingen. In de woning lagen ook airsoft-wapens welke in beslag zijn genomen om te onderzoeken of de verdachten deze hebben gebruikt bij hun criminele activiteiten. Ook werden gegevensdragers en telefoons in beslag genomen en rekeningen bevroren. De spullen die gevonden werden om een hennepkwekerij te maken zijn vernietigd.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brand bij afvalverwerker laait opnieuw op Professor Gerbrandyweg, Botlek Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 21 september is er bij de afvalverwerker aan de professor Gebrandyweg in het botlekgebied opnieuw...

Automobilist laat zwaargewonde passagier achter na crash op Stadionviaduct in Rotterdam

Rotterdam - Donderdag 21 september is een vrouw zwaargewond geraakt bij een ongeval op het Stadionviaduct. De automobilist...

Cobra gevonden na vechtpartij Pretorialaan Rotterdam

Rotterdam - Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een cobra gevonden na een vechtpartij. Agenten...

Viertal overvalt woning Zegwaardstraat Rotterdam

Rotterdam - Vier mannen hebben afgelopen nacht een woning aan de Zegwaardstraat in Rotterdam overvallen. De politie werd...