Sportvliegtuig neergestort in Zwarte Meer, twee doden

Date:

Share post:

Lelystad – Bij een vliegtuigcrash in het Zwarte Meer tussen Noordoostpolder en Overijssel zijn twee personen om het leven gekomen. Dat bevestigd de veiligheidsregio nadat het vliegtuig aan het eind van de middag werd gevonden.

Een boer zag het vliegtuigje zelf neerstortten en belde de hulpdiensten. Die rukten met groot materieel en mankracht van de brandweer, de KNRM en de kustwacht uit om het vliegtuigje te lokaliseren.

Het vliegtuigje werd gevonden in de richting van Urk naast een vaargeul. De slachtoffers zitten hoogstwaarschijnlijk nog vast in het vliegtuig. Het gaat om een Blackshape Gabriél dat rond 10.44 uur is opgestegen vanaf Lelystad Airport. Het vliegtuig is eigendom van Transavia en wordt onder andere gebruikt om toekomstig piloten op te leiden. Wie er precies in het vliegtuig zaten is nog niet bekend.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd