Landelijke manifestatie huisartsen in Den Haag

Date:

Share post:

Den Haag – Vrijdagmiddag 1 juli reisden huisartsen uit het hele land af naar het Haagse Malieveld om actie te voeren tegen de te hoge werkdruk.

Het Malieveld vulde zich na het middaguur met duizenden medewerkers uit de huisartsenbranche. De werkdruk is te hoog en de grens is inmiddels bereikt. Dit was de boodschap van de verschillende sprekers deze middag. De landelijke manifestatie op het Malieveld was de afsluiting van een actieweek van de huisartsen.

Mars naar het Binnenhof
Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers zou eveneens acte de présence geven bij de betoging, maar werd verhinderd doordat de ministerraad uitliep. Omdat de minister niet naar de betogers kwam, gingen de betogers naar de minister toe. De politie moest de demonstrerende huisartsen tegenhouden voor het Binnenhof.

Na afloop van de ministerraad kwam minister Kuipers naar buiten en heeft hij alsnog gepraat met een afvaardiging van de demonstranten. In het gesprek beloofde Kuipers steun aan de sector en later zal verder gepraat worden over concrete stappen die tot verbetering moeten leiden.

- Advertisement -

Gerelateerd