Honderden bekeuringen tijdens grootschalige controles in Rotterdam Alexander

Date:

Share post:

Rotterdam – De politie heeft vrijdag een grote actiedag gehouden in de omgeving van Prins Alexander. De gehele dag is er in de omgeving van Capelle- en Krimpen aan den IJssel, Ommoord, Zevenkamp en Nesselande gecontroleerd op voertuigen en overlast.

Dat de controles niet voor niets waren bleek wel uit het hoge aantal bekeuringen. Er zijn onder andere bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijden van geluidsnormen door uitlaten, opgevoerde scooters, snelheid en niet handsfree bellen.

Lees ook: Meerdere bekeuringen voor verkeersaso’s tijdens controle Ketensesedijk Capelle aan den IJssel

De politie controleerde in totaal 119 scooters en 1143 voertuigen werden gescand op snelheid in Rotterdam Ommoord. Voor de snelheid werden er in twee uur tijd 102 bestuurders op de bon geslingerd. Dit gebeurde door een onopvallende radarbus. De bekeuring krijgen ze over enkele werkdagen op de mat.

Naast de verkeerscontroles werd er ook gecontroleerd op overlast. Ook de RET sloot aan om te controleren op zwartrijden. De politie controleerde rondom de Algerabrug op geluidsoverlast van motorvoertuigen, op de Koperwiek voor jeugdoverlast.

De resultaten van de verkeerscontroles:

  • 3 Elektrische Steps gecontroleerd
  • 17x rijden zonder rijbewijs
  • 28x een te hoge snelheid
  • 14x vasthouden mobiele telefoon
  • 3x het niet dragen van een helm op de scooter

In Ommoord werden er 102 bekeuringen uitgedeeld voor snelheid, deze werden geconstateerd door een radarbus van Team Verkeer.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd