Meeste distributiecentra niet meer geblokkeerd

Date:

Deel bericht:

Landelijk – Bij de meeste distributiecentra van supermarkten in het land vertrekken de boeren weer. Dit gaat in overleg met de politie en gemeente.

Bij het landelijke protest van de boeren werden voornamelijk distributiecentra van grote supermarkten geblokkeerd. Snelwegen, de (lucht)havens en Den Haag werden achterwege gelaten.

- Advertisement -

Bij elke locatie besluit de burgemeester in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) om er opgetreden wordt en hoe dit gebeurd. Hoewel de acties werden afgekeurd, mochten de boeren op de meeste plekken blijven staan. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) riep op in te grijpen.

Halverwege de middag vertrokken de meeste boeren, maar dinsdag 5 juli hadden op sommige locaties boeren de nacht doorgehaald. Op de meeste plekken heeft de lokale driehoek besloten dat het genoeg is geweest en zijn de boeren in overleg vertrokken.

Traangas
Gisteravond is het in het noorden van het land grimmig geweest. Er zijn in een aantal plaatsen meerdere aanhoudingen geweest en heeft de politie moeten optreden. In Heerenveen is zelfs traangas ingezet. Het ging veelal om kleine groepjes die de confrontatie aangingen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Oud drugslab ontdekt in leegstaande telecomwinkel Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een leegstaande Telecom winkel aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vrijdagmiddag een chemische lucht...

Politievoertuigen vast in modderig weiland Woudweg Vlaardingen

Vlaardingen - In een weiland aan de Woudweg in Vlaardingen zijn vanmiddag rond 15.20 uur twee politievoertuigen vast...

Politie treft voor 19,3 miljoen aan iPads en iPhones in loods Woerden

Woerden - De politie-inval van 7 januari jongstleden aan het Kattegat in Woerden heeft geleid tot een grote...

Automobilisten rijden over de stoep tussen voetgangers door tijdens brand Winkelcentrum Zuidplein Rotterdam

Rotterdam - De brandweer is vanmiddag rond 13.33 uur enige tijd bezig geweest na een melding van een...