Meeste distributiecentra niet meer geblokkeerd

Date:

Share post:

Landelijk – Bij de meeste distributiecentra van supermarkten in het land vertrekken de boeren weer. Dit gaat in overleg met de politie en gemeente.

Bij het landelijke protest van de boeren werden voornamelijk distributiecentra van grote supermarkten geblokkeerd. Snelwegen, de (lucht)havens en Den Haag werden achterwege gelaten.

Bij elke locatie besluit de burgemeester in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) om er opgetreden wordt en hoe dit gebeurd. Hoewel de acties werden afgekeurd, mochten de boeren op de meeste plekken blijven staan. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) riep op in te grijpen.

Halverwege de middag vertrokken de meeste boeren, maar dinsdag 5 juli hadden op sommige locaties boeren de nacht doorgehaald. Op de meeste plekken heeft de lokale driehoek besloten dat het genoeg is geweest en zijn de boeren in overleg vertrokken.

Traangas
Gisteravond is het in het noorden van het land grimmig geweest. Er zijn in een aantal plaatsen meerdere aanhoudingen geweest en heeft de politie moeten optreden. In Heerenveen is zelfs traangas ingezet. Het ging veelal om kleine groepjes die de confrontatie aangingen.

- Advertisement -

Gerelateerd