Grootschalige verkeerscontrole in centrum van Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Op de Binnenrotte in Rotterdam heeft donderdagmiddag en avond een grootschalige verkeerscontrole plaatsgevonden. De politie werkte samen met diverse ketenpartners om voertuigen en inzittenden te controleren.

De verschillende partners waaronder de Douane, Belastingdienst, RDW, Handhaving, Marechaussee en de politie controleerden de inzittenden van voertuigen op selectieve voorkeur. Dit houdt in dat als er ruimte is auto’s geheel willekeurig naar de controleplaats worden begeleid om onderzocht te worden.

De controles aan de voertuigen vindt vaak plaats door politiestudenten. Ook deze controle is opgezet door een student in opleiding. Doel is om zoveel mogelijk te leren waar je op moet letten als er een auto wordt gecontroleerd. Ervaren agenten staan de studenten bij om tips en uitleg te geven.

Dat de controles niet voor niets zijn blijkt elke keer maar weer uit de resultaten die worden behaald.
In totaal zijn er 118 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 35 bekeuringen uitgedeeld en er zijn 2 personen aangehouden.

Er zijn 169 personen preventief gefouilleerd en hierbij is 1 busje pepperspray aangetroffen. Deze is is in beslag genomen. Pepperspray valt onder de wet wapens en munitie en is dus verboden om bij je te hebben.

Foto’s: Daniel Bosch

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd