Gevluchte scooterrijder in Rotterdam thuis ontvangen door agenten

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In de vroege ochtend van vrijdag 8 juli heeft de politie een scooterrijder aangehouden die eerder bij een achtervolging wist te ontkomen.

Bij het dageraad zagen agenten op het Mathenesserplein een scooterrijder door rood rijden. Bij het geven van een stopteken ging de jongen daarop op de vlucht.

- Advertisement -

De scooterrijder probeerde alles om te ontkomen en scheurde over het trottoir en over pleintjes. Vanwege het gevaarlijke rijgedrag werd de achtervolging gestaakt en ontkwam de jongen.

Oost west, thuis best
Het verhaal eindigt nog niet, want agenten hadden tijdens de achtervolging het kenteken genoteerd. Agenten gingen naar het adres dat aan het kenteken gekoppeld stond. Omdat er geen scooter in de voortuin stond, besloten de agenten te wachten.

Niet veel later doemde in de verte het geluid van een scooter op en niet veel later kwam de 18-jarige Rotterdammer met een flink dot gas de voortuin ingereden. “Wij konden hem met open armen ontvangen. Zijn gezicht sprak boekdelen”, aldus de agenten.

De jongen bleek onder invloed van alcohol en werd daarop aangehouden. Vanwege de achtervolging is zijn rijbewijs ingevorderd en is hij aangemeld voor een verplichte cursus bij het CBR. Hij mag zich later bij de rechter verantwoorden voor de overige feiten.

- Advertisement -

Gerelateerd