Rotterdammer (33) aangehouden voor beschieting Leidse woning

Date:

Deel bericht:

Leiden, Rotterdam – De politie hield vrijdag 8 juli een 33-jarige Rotterdammer aan als verdachte van het schieten op een woning aan de Sparrenrode in Leiden. Dit heeft de politie zondag 10 juli bekend gemaakt.

De woning in Leiden werd in de nacht van woensdag op donderdag 7 juli beschoten. Even verderop werd een motorscooter met buitenlandse kentekenplaat en een Kalasjnikov, ook wel bekend als de ‘AK-47’, aangetroffen.

- Advertisement -

De beschoten woning zou van de eigenaar zijn van verschillende nachtclubs, waaronder club Magnum in Zoetermeer en club Blu in Rotterdam. Deze clubs zijn ook al meermaals beschoten. Beide clubs zijn inmiddels ook niet meer open.

Betrokkenheid verdachte onderzocht
De verdachte van de schietpartij zit vast en zijn betrokkenheid bij het schietincident van 7 juli wordt nog nader onderzocht. De politie heeft niets bekend gemaakt of de verdachte ook mogelijk betrokken is bij de beschietingen van beide nachtclubs.

De verdachte wordt maandag 11 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal besluiten of het voorarrest zal worden verlengd.

- Advertisement -

Gerelateerd