Woonboerderij met rieten kap volledig verwoest Ruige Weide Oudewater

Date:

Deel bericht:

Oudewater – Een woonboerderij aan de Ruige Weide in Oudewater is zaterdagmiddag volledig in vlammen opgegaan. De brandweer werd rond 13.00 uur door de bewoners gealarmeerd, er was kortsluiting net onder de rietenkap ontstaan. Een eigen bluspoging mocht niet meer baten.

De brandweer schaalde op naar grote brand en heeft nog geprobeerd de brand te blussen. Helaas is een brand in een rieten kap heel slecht te blussen omdat het water zoals het hoort van het dak afglijd. Een kleine drie uur later was alleen het geraamte van de woonboerderij nog over.

- Advertisement -

De bewoners wisten alleen hun huisdieren, twee honden en twee katten mee naar buiten te nemen. Voor de rest is alles verloren gegaan. Stichting Salvage is in kennis gesteld om ze bij te staan.

Vierde brand in drie jaar

De brand van vandaag is de vierde brand in drie jaar tijd op de Ruige Weide. Eerder gingen een andere boerderij in vlammen op, een schuur met een rieten kap vatte ook vlam en een andere woning ook met rietenkap raakte zwaarbeschadigd na een schoorsteenbrand.

Fotografie: Remco F. Gerritsen

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woonboerderij gaat verloren door brand in Oudewater

Oudewater - Een woonboerderij aan het Ruige Weide genaamd de Alexander-Hoeve is zondagavond compleet verloren gegaan na een...

Gewonde na ongeval op boerenerf in Oudewater

Oudewater - Vrijdag 20 november is een man gewond geraakt bij een ongeval op een boerenerf aan de...

Auto belandt op de kop in de greppel na frontale aanrijding op Goudse Straatweg (N228) in Oudewater

Oudewater - Woensdag 29 april heeft er omstreeks 17.30 uur een zwaar ongeval plaatsgevonden op de Goudse Straatweg...

Gewonde bij forse aanrijding op Willeskop (N228) bij Oudewater

Oudewater - Zondagavond 29 september heeft er rond 22.10 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Willeskop (N228). Hierbij...