Autodief na wilde achtervolging aangehouden in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 18 juli een 45-jarige man aangehouden na een wilde achtervolging.

Agenten zagen even voor twee uur ’s nachts een auto wegrijden op de Vijverhofstraat. De dienders wilden de bestuurder controleren en gaven een stopteken, waarna de automobilist het gaspedaal juist indrukte.

- Advertisement -

Een wilde achtervolging volgde. De automobilist probeerde van alles om te ontkomen. Zo reed de bestuurder tegen het verkeer in de Schiekade op en botste op de kruising Schiekade/Teilingerstraat op een verkeerslicht.

De automobilist gaf zich niet gewonnen en ging te voet verder. Hij probeerde zich nog onder een auto te verstoppen op de Vrouw-Jannestraat, maar kon gauw worden ingerekend door de achtervolgende agenten.

Autodiefstal
Bij nader onderzoek bleek wat er aan de hand was. Er zaten gestolen kentekenplaten op de auto, en het voertuig was eerder gestolen na een woninginbraak in Rijswijk. De recherche heeft de zaak verder in onderzoek.

De aangehouden man, een 45-jarige man uit Den Haag, zit nog vast voor nader verhoor.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Waarschuwingsschot gelost op Nassauhaven na vuurwapenmelding op Roentgenstraat in Rotterdam

Rotterdam - Zondagmorgen 14 april hebben agenten hun wapens getrokken na een vuurwapenmelding op de Roentgenstraat. Een agent...

Gewonde na steekpartij Woelwijkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagavond 12 april rond 20.15 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden op de Woelwijkstraat in Rotterdam....

64 bekeuringen tijdens grootschalige verkeerscontrole Franselaan Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 11 april rond 15.00 uur heeft de politie op de Franselaan in Rotterdam een grootscheepse...