Brandweer blust snel uitbreidende brand op akker Breedeweg Zuidland

Date:

Deel bericht:

Zuidland – Begin van de avond is de brandweer opgeroepen voor een brand op een akker aan de Breedeweg. Boeren waren het tarwe van het land aan het halen met een combine.

Waarschijnlijk was er een heet onderdeel van de combine afgevallen waardoor er brand ontstond in het al gemaaide gedeelte. Door de droogte bereidde de brand zich heel erg snel uit. Daarom werd er een tweede tankautospuit van Heenvliet opgeroepen en werd er opgeschaald naar ‘middel brand’.

- Advertisement -

De brandweer moest met veel water de snel uitbreidende brand bestrijden. Het duurde even voor er genoeg water was omdat er alleen een klein slootje was. De boer heeft met een ploeg het land omgeploegd om zo het land goed af te kunnen blussen. Na enige tijd arriveerde een schuimblusvoertuig uit Rotterdam-Noord, welke heel veel water bij zich heeft. Door met een waterkanon het land nat te spuiten was de brand snel onder controle. Het nablussen zal nog enige tijd duren. Het nog niet gemaaide tarwe heeft vrijwel geen schade opgelopen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Explosie zorgt voor schade aan voordeur van woning Lijnzaaddreef Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagnacht 20 juni rond 2.14 uur heeft er een explosie plaatsgevonden op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse. Door...

Politie onderzoekt schietpartij Fresiastraat Rotterdam-Schiebroek

Rotterdam - Op de Fresiastraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek heeft dinsdagavond rond 23:15 uur een mogelijke beschieting plaatsgevonden....

Opnieuw een autobrand in Spijkenisse Andries van Bronckhorstlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanavond is er brand ontstaan bij een auto aan de Andries van Bronckhorstlaan op een parkeerplaats...

Surfer (51) overleden aangetroffen na zoekactie Grevelingenmeer Bruinisse

Zeeland / Goeree - Overflakkee - Zaterdagavond 15 juni is het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste 51-...