200 woningen zonder drinkwater door gesprongen leiding Aesopusplaats Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Aan het einde van deze ochtend is er een waterleiding gesprongen aan de Plotinusstraat. Een deel van de wijk had hierdoor geen drinkwater.

Een complex met ouderen dreigde hierdoor geen drinkwater meer te krijgen. Hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1 en hebben de situatie in kaart gebracht. In totaal zijn er 200 woningen die zonder drinkwater zitten. Het duurde even voordat de lekkage was gevonden maar inmiddels is dit gebeurd. Al snel bleek dat het ouderencomplex geen gevaar liep en konden de hulpdiensten afschalen.

Er zijn 2 waterpunten gemaakt door waterbedrijf Evides. Deze staat nabij de Plotinusstraat en er staat er een bij de Aesopusplaats. Naar verwachting zal er rond 17:30 uur weer druk op de leidingen komen. Dan wordt aangeraden om voor het gebruik de kraan even te laten lopen.

- Advertisement -

Gerelateerd