Appartementen ontruimd na schietpartij en explosief in brievenbus Hellevoetstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bewoners van de Hellevoetstraat in Rotterdam-Zuid moesten afgelopen nacht halsoverkop hun woning verlaten. Een woning werd in eerste instantie beschoten, maar dat was niet genoeg. Er werd ook een explosief aangetroffen in het portiek van de woning.

Omdat het explosief niet was afgegaan werd uit voorzorg het appartementencomplex van de beschoten woning en die aan de overkant ontruimd.

- Advertisement -

Rond 03.40 uur werd de woning beschoten. In een raam zou minstens één kogelgat te zien zijn. Uit een brievenbus van het portiek hing een lange draad. In de brievenbus lag een met ducttape ingewikkeld pakketje ter grootte van een mobiele telefoon. Vermoedelijk een explosief dat niet ter ontploffing is gekomen.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om onderzoek te doen. Defensiemedewerkers in bompakken hebben onderzoek gedaan en proberen het explosief onschadelijk te maken. Wanneer de bewoners weer terug naar huis mogen is nog niet bekend.

Foto’s: Kevin

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Waarschuwingsschot gelost op Nassauhaven na vuurwapenmelding op Roentgenstraat in Rotterdam

Rotterdam - Zondagmorgen 14 april hebben agenten hun wapens getrokken na een vuurwapenmelding op de Roentgenstraat. Een agent...

Gewonde na steekpartij Woelwijkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagavond 12 april rond 20.15 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden op de Woelwijkstraat in Rotterdam....

64 bekeuringen tijdens grootschalige verkeerscontrole Franselaan Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 11 april rond 15.00 uur heeft de politie op de Franselaan in Rotterdam een grootscheepse...

Gewonde na steekpartij, politie vindt ook vuurwapen Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij op de Putselaan in Rotterdam is vrijdagavond rond 18.20 uur een persoon gewond...