Appartementen ontruimd na schietpartij en explosief in brievenbus Hellevoetstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bewoners van de Hellevoetstraat in Rotterdam-Zuid moesten afgelopen nacht halsoverkop hun woning verlaten. Een woning werd in eerste instantie beschoten, maar dat was niet genoeg. Er werd ook een explosief aangetroffen in het portiek van de woning.

Omdat het explosief niet was afgegaan werd uit voorzorg het appartementencomplex van de beschoten woning en die aan de overkant ontruimd.

- Advertisement -

Rond 03.40 uur werd de woning beschoten. In een raam zou minstens één kogelgat te zien zijn. Uit een brievenbus van het portiek hing een lange draad. In de brievenbus lag een met ducttape ingewikkeld pakketje ter grootte van een mobiele telefoon. Vermoedelijk een explosief dat niet ter ontploffing is gekomen.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om onderzoek te doen. Defensiemedewerkers in bompakken hebben onderzoek gedaan en proberen het explosief onschadelijk te maken. Wanneer de bewoners weer terug naar huis mogen is nog niet bekend.

Foto’s: Kevin

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd