Man (60) aangehouden na vuurwapenvondst in woning Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – De politie heeft woensdagmiddag rond 12.20 uur een vuurwapen aangetroffen in een woning in Capelle aan den IJssel. Er was een melding binnen gekomen van een ruzie en één van de personen zou een vuurwapen bij zich hebben.

De politie besloot met toestemming van de bewoner de woning te doorzoeken. Tijdens de doorzoeking vonden agenten daadwerkelijk een vuurwapen. Een 60-jarige man uit Capelle aan den IJssel is aangehouden.

- Advertisement -

Rotterdamse beloning
Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal 750,00 euro beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt.

De beloningsregeling is een bestaande mogelijkheid die nog niet veel bekendheid heeft. Daar moet verandering in komen vindt de driehoek en dus voeren politie, OM en gemeente vanaf 1 oktober campagne om dit meer onder de aandacht te brengen. Vorig jaar zijn door TCI-tips 4 automatische vuurwapens, 34 (hand) vuurwapens, 23 (nep) vuurwapens en 5 tasers in beslag genomen. Daarnaast is 39 keer waardevolle informatie doorgespeeld aan grote onderzoeksteams.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd