Watertaxi overvaren door Spido Erasmusbrug Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Een watertaxi is rond 13.20 uur overvaren door de Spido. Op beelden van de webcam bij de Erasmusbrug is te zien hoe de Spido tegen de watertaxi botst waarop de watertaxi vrijwel direct zinkt. Iedereen zou veilig uit het water zijn.

Nadat de Spido opzij is gevaren komt de watertaxi nog even boven water. De neus van het schip zinkt al weg en er worden reddingsboeien naar de passagiers gegooid. Niet veel later zinkt de watertaxi onder water en is er van het schip niets meer te zien.

Inmiddels zouden alle te water geraakte personen zijn gered. Het is onbekend hoe het momenteel met de slachtoffers gaat. De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1 en krijgt hulp van de zeehavenpolitie, andere watertaxi’s en de havendienst.

Het bewuste moment is vastgelegd door de webcam die de Erasmusbrug filmt. Hieronder zijn de beelden te zien.


- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd