Politie lost waarschuwingsschot op Wolphaertsbocht in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft op vroege zondagochtend een waarschuwingsschot gelost voor de aanhouding van een verdachte. Dit gebeurde nadat er een melding was gedaan over een vuurwapen.

De politie ontving een melding over de aanwezigheid van een vuurwapen op de Wolphaertsbocht. Agenten die rond kwart voor zes ter plekke kwamen, zagen een man lopen die voldeed aan het signalement van degene met het vuurwapen.

- Advertisement -

De man luisterde niet naar de agenten en probeerde weg te vluchten. Met de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen, namen de agenten geen risico en losten een waarschuwingsschot. Hierna kon de man, een 27-jarige Rotterdammer, worden aangehouden.

Zoekslag
Zowel bij fouillering als bij een zoekslag in de nabije omgeving, werd geen vuurwapen aangetroffen. De 27-jarige is daarom vervolgens weer vrijgelaten. De politie benadrukt dat hoewel ze geen wapen vonden, ze blij zijn met de melding: “De politie is blij dat burgers meldingen maken van verdachte situaties. Ook al leidt dat niet altijd tot een resultaat.”

Daarnaast legt de politie graag de nadruk op dat het ook voor personen die niets te maken hebben gehad met een incident, het ontzettend belangrijk is om de bevelen van agenten op te volgen. Daarmee kunnen situaties als deze van vannacht voorkomen worden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Zeiljacht loopt op de blokken, twee personen gered Maasvlakteboulevard Maasvlakte

Maasvlakte Rotterdam - Zaterdagochtend 20 april rond 11.25 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Vanmorgen is er een zeiljacht...

Buren voorkomen erger en blussen brand in meterkast Jan Wilspad Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan het Jan wilspad in Rotterdamse wijk Nesselande is op zaterdagmorgen 20 april...

Mogelijke inbraak melding leidt tot één aanhouding, politie verricht nader onderzoek Van Adrichemweg Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 14:30 is er een melding binnengekomen op de meldkamer van een mogelijke...

Vrouw (58) raakt gewond achterin politiebus tijdens transport naar politiebureau

Rotterdam - Een 58-jarige vrouw is woensdagavond gewond geraakt nadat zij na haar aanhouding met een politiebus naar...