Politie lost waarschuwingsschot op Wolphaertsbocht in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft op vroege zondagochtend een waarschuwingsschot gelost voor de aanhouding van een verdachte. Dit gebeurde nadat er een melding was gedaan over een vuurwapen.

De politie ontving een melding over de aanwezigheid van een vuurwapen op de Wolphaertsbocht. Agenten die rond kwart voor zes ter plekke kwamen, zagen een man lopen die voldeed aan het signalement van degene met het vuurwapen.

- Advertisement -

De man luisterde niet naar de agenten en probeerde weg te vluchten. Met de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen, namen de agenten geen risico en losten een waarschuwingsschot. Hierna kon de man, een 27-jarige Rotterdammer, worden aangehouden.

Zoekslag
Zowel bij fouillering als bij een zoekslag in de nabije omgeving, werd geen vuurwapen aangetroffen. De 27-jarige is daarom vervolgens weer vrijgelaten. De politie benadrukt dat hoewel ze geen wapen vonden, ze blij zijn met de melding: “De politie is blij dat burgers meldingen maken van verdachte situaties. Ook al leidt dat niet altijd tot een resultaat.”

Daarnaast legt de politie graag de nadruk op dat het ook voor personen die niets te maken hebben gehad met een incident, het ontzettend belangrijk is om de bevelen van agenten op te volgen. Daarmee kunnen situaties als deze van vannacht voorkomen worden.

- Advertisement -

Gerelateerd