Ravage na klapband oplegger geladen met Leopard-tank

Date:

Deel bericht:

Reeuwijk – Weggebruikers hebben maandagmiddag een geruime tijd in de file gestaan op de A12 richting Utrecht. Een oplegger geladen met een tank van de landmacht kreeg een klapband waardoor de combinatie tegen de geluidswal reed. Er ontstond een enorme schade en het wegverkeer raakte deels gestremd.

Rijkswaterstaat besloot om de snelweg af te sluiten zodat de tank en oplegger geborgen kon worden. Volgens het AD werd de Leopard-tank vervoerd van Wassenaar naar Amersfoort voor een onderhoudsbeurt. De tank was niet meer in actieve dienst en is onderdeel van een historische verzameling.

- Advertisement -

Na de avondspits is de tank door een kraanbedrijf geborgen. Twee andere opleggers kwamen ter plekke om de tank en de gehavende oplegger van de weg te halen. Het optillen van de enorme tank gebeurde met twee grote hijskranen.

Foto’s: Remco F. Gerritsen

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd