Apache gevechtshelikopter maakt voorzorgslanding na rook in cabine Groeneweg Strijen

Date:

Share post:

Strijen – Een Apache gevechtshelikopter heeft vanmorgen een voorzorgslanding gemaakt nadat de bemanning een rookgeur rook. Ook verscheen er rook in de cabine.

Zij wilden deze morgen oefenen boven de polder van Strijen. Toen zij de oefening wilden aanvangen ontstond het probleem. De piloot was bang de controle te verliezen dus zocht deze snel een geschikte plek om de helikopter aan de grond te zetten.

De gemeente heeft gezorgd voor een afzetting en eten en drinken. Het Downed Aircraft Recovery Team (DART) van de luchtmacht is vanaf vliegbasis Gilze-Rijen naar Strijen gereden om te kijken wat het probleem is en hoe het op te lossen. Als het ter plaatste is op te lossen kan het toestel later terug vliegen naar de vliegbasis. Mocht dit niet mogelijk zijn zal de helikopter gedemonteerd worden en zo worden vervoerd naar gilze-Rijen.

- Advertisement -

Gerelateerd