Apache gevechtshelikopter maakt voorzorgslanding na rook in cabine Groeneweg Strijen

Date:

Deel bericht:

Strijen – Een Apache gevechtshelikopter heeft vanmorgen een voorzorgslanding gemaakt nadat de bemanning een rookgeur rook. Ook verscheen er rook in de cabine.

Zij wilden deze morgen oefenen boven de polder van Strijen. Toen zij de oefening wilden aanvangen ontstond het probleem. De piloot was bang de controle te verliezen dus zocht deze snel een geschikte plek om de helikopter aan de grond te zetten.

- Advertisement -

De gemeente heeft gezorgd voor een afzetting en eten en drinken. Het Downed Aircraft Recovery Team (DART) van de luchtmacht is vanaf vliegbasis Gilze-Rijen naar Strijen gereden om te kijken wat het probleem is en hoe het op te lossen. Als het ter plaatste is op te lossen kan het toestel later terug vliegen naar de vliegbasis. Mocht dit niet mogelijk zijn zal de helikopter gedemonteerd worden en zo worden vervoerd naar gilze-Rijen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drie gewonden na steekpartij in Rotterdam-Centrum

Rotterdam - Zaterdagnacht 23 september rond 5.37 uur zijn er bij een steekpartij in Rotterdam-centrum drie personen gewond...

Blussen brand bij afvalverwerker AVR gaat nog tot zeker tot zaterdag door

Rotterdam - Het gaat nog een geruime tijd duren voordat de grote brand die donderdag ontstond bij afvalverwerker...

Gewonde na aanrijding met vrachtwagen A15 Pernis

Pernis - Op de parallelweg van de A15 ter hoogte van Pernis heeft een aanrijding tussen een vrachtwagen...

Brand bij afvalverwerker laait opnieuw op Professor Gerbrandyweg, Botlek Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 21 september is er bij de afvalverwerker aan de professor Gebrandyweg in het botlekgebied opnieuw...